Oktober: herfstmaand

Zo, de eerste schoolmaand is al achter de rug! Het doet deugd om kinderen en leerkrachten in de gangen te horen rondzwerven, maar ook om ouders opnieuw elkaar te zien ontmoeten aan de schoolpoort en nog snel de laatste kus of aai over de bol van zoon- of dochterlief te zien geven.

We hebben deze eerste weken niet stilgezeten, L3 en L4 gingen op sportklassen en hadden er zichtbaar de tijd van hun leven. We waren blij dat de klassen konden vertrekken en zo het schooljaar zeer goed beginnen.

Verder was er ook nog de Week van de Mobiliteit, die door een aantal leerkrachten zeer goed was georganiseerd. Dankzij hen konden onze leerlingen proeven van verkeerslessen, een fietsparcours en een uitstap naar het Verkeerspark in Kessel-Lo! Er ging een klas op heuse fietstocht en nog anderen leerden over de Dode Hoek van vrachtwagens. De kleinsten gingen op zebrapad-safari en leerden fiets-versjes met hun benen in de lucht.

Ik zet het onderaan in mijn bericht, maar daarom niet minder belangrijk: we kunnen helaas nog steeds niet starten met het organiseren van de warme maaltijden omdat de corona-maatregelen voor ons nog steeds dezelfde blijven. We hopen dat dit snel kan veranderen. Alle informatie in onze infobrochure is ook aangepast, dus die staat nieuw te lezen en te downloaden op de desbetreffende pagina.

Dan rest er mij enkel nog te vragen dat jullie zeker proberen om zoon of dochter ten laatste 8u40 op school te krijgen, zodanig dat de lessen ongestoord en op tijd kunnen beginnen. Dit is enorm belangrijk voor een goede opstart van de dag maar ook voor het echte school-gevoel en de nood aan structuur van veel leerlingen. Zeker met het druilerige herfst- en winterweer dat op komst is, is tijdig vertrekken en de tijd die je nodig hebt voor parkeren van fiets/auto/helikopter goed inschatten zeer belangrijk.

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑