Nieuwsbrief voor de Kerstvakantie 2021

Beste ouders,
Met deze laatste nieuwsbrief voor de (verlengde) Kerstvakantie van 2021, wil ik toch nog een laatste keer een aantal dingen met jullie delen die de afgelopen tijd op onze school gebeurd zijn. Want, hoe je het ook draait of keert, onze school blijft zo goed mogelijk draaien. Elke dag opnieuw zorgen onze toezichters, leerkrachten, kinderverzorgsters, poetsvrouwen en secretariaatsmedewerkers ervoor dat jullie kinderen zo veel mogelijk en zo goed mogelijk leren en spelen.


Dat deden ze de laatste weken ook een beetje online, zoals jullie vast en zeker gemerkt hebben. Het ging zelfs zo ver, dat de kinderen een online gesprekje hadden met niemand minder dan Sinterklaas! Hij was opnieuw heel tevreden over onze klassen (en hun leerkrachten) dus de kinderen kregen lekkere dingen om te eten en leuke spulletjes om mee te spelen in de klas. Het was best wel een rare maar leuke ervaring, zo’n Sint op het bord.

We zouden het haast vergeten, maar er was in November ook de Groooooooooooote Voorleesweek! Voorlees-wat? Jawel, een hele week lang werd er in onze school de focus gelegd op voorlezen aan elkaar. Kinderen gingen aan elkaar voorlezen en zelfs Meester Tim werd gevraagd om in enkele klassen te gaan voorlezen. In het klasje van Juf Julie en Juf Ann ging het verhaaltje over “De spin die het veel te druk had.”, maar gelukkig niet te druk om in een verhaal te zitten!

Heel wat klassen gingen op pad naar het bos, waar ze volledig opgingen in het ontdekken van vallende blaadjes, verstopte dieren en het krijgen/vermijden van natte voeten of erger. Ik vind het echt bijzonder leuk dat zoveel van onze klassen het bos opzoeken en geen schrik hebben van vuile voeten of natte kinderen (en omgekeerd). Het hoort er gewoon bij, op onze school! Zoals je kan zien, zorgen we er ook voor dat zelfs in het bos onze leerlingen goed opvallen.

Ook in deze rare tijden, gaat het gewone schoolleventje dus zijn gang. In de klas van Juf Britt hebben de kinderen een hele tijd rond “De Gruffalo” gewerkt, een fantastisch verhaal dat je vast en zeker moet lezen samen, gezellig in de zetel met een warme kop chocolademelk. Om hun thema af te sluiten, gingen de kinderen in deze klas zelf aan de slag met het schimmenspel en zoals je kan zien: het zag er gruwelijk fantastisch uit! Het zijn zo’n leuke dingen die ervoor zorgen dat een verhaal ook echt leeft in een klas en niet gewoon een verhaal blijft.


Ik ben bijna klaar met deze langere nieuwsbrief, het heeft wat weg van een “nieuwjaarsbrief”, vinden jullie niet? Ik wens jullie, maar eigenlijk ons allemaal, alvast een heel fijn eindejaar. Ik hoop dat we allemaal een beetje rust en fijne ervaringen kunnen vinden tijdens de (langere) Kerstvakantie en onze batterijen goed kunnen opladen bij de terugkeer naar Mooi-Bos! Jullie zullen deze keer géén rapport meekrijgen, we hebben besloten dit uit te stellen naar 28/01/22 om de leerkrachten en leerlingen de tijd te geven rustig nog wat herhalingsoefeningen te maken en toetsen voor te bereiden. Dit omwille van de vervroegde Kerstvakantie en de extra week sluiting die we doormaakten sinds de vorige vakantieperiode.


Als alles goed gaat, kunnen ons 5de en 6de leerjaar samen met hun leerkrachten op sneeuwklassen in februari. Hiervoor is het soms handig als leerlingen sneeuwkledij kunnen lenen van iemand die het niet nodig heeft op dat moment.
Na overleg met de ouderraad doe ik graag een oproep aan wie thuis sneeuwkledij liggen heeft (jas, broek, laarzen): breng het mee naar school na de vakantie, noteer goed wat je uitleent en zorg er mee voor dat iedereen zonder zorgen naar de sneeuw kan gaan!


Daarnaast ook alvast een warme uitnodiging om voorzichtig vrijdagavond 14/01/22 in jullie agenda te markeren. De leerkrachten proberen om een event buiten te organiseren dat het mogelijk moet maken om elkaar voor de eerste keer sinds lang te zien. Hoe? Wat? Wanneer? Dit wordt nog bekeken samen met de preventie-adviseur van de gemeente en de leerkrachten. Indien het niet mogelijk is op dat moment hopen we snel een ander tijdstip te vinden om ouders, leerlingen en personeel opnieuw samen Mooi-Bos te laten zijn.


Met de warmste groeten,
Meester Tim

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑