Krokus, Narcis of toch maar een Sneeuwklokje?

Zo, dat waren nogal eens pittige weken na onze Kerstvakantie… Er is in die tijd weer enorm veel gebeurd op en rond onze school en we delen graag nog een paar dingen in deze nieuwsbrief! 

De 0/1 KK van Juf Ann en Juf Julie vierden Carnaval met een grote C!

We passen een pruik met heel veel mooie krullen! We gooien een kleur en springen vlug op dezelfde grote confetti-stip-kleur!

In een hoekje met een boekje! Wij zijn naar toneel geweest. Wat een feest!

In de lagere school en met de oudste kleuters gingen we aan de slag met STEM-workshops. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Je denkt misschien meteen aan ingenieurs of programmeurs, maar STEM is veel meer dan dat. Denk maar aan:

  • De nieuwe technieken in land- en tuinbouw die mee zorgen voor het eten op je bord
  • De moderne apparatuur die elke dag levens redt in ziekenhuizen
  • Het computerscherm dat er nu voor zorgt dat je deze tekst online kan lezen

Met een motortje, een batterij en heel wat knutselmateriaal gingen de kinderen aan de slag. Dit zijn de resultaten van het 1ste leerjaar.

Hieronder zie je de oudste kleuters van Juf Dille aan het werk tijdens hun 3D-workshop.

Maar er is nog veel meer gedaan,uiteraard! Het 5de leerjaar trok op leerwandeling en kwam met een volledig nat pak terug op school. De kleuters van Juf Britt en Juf Dille leerden dat spelen in het bos ook betekent dat je bepaalde plantjes laat staan en desnoods opnieuw terugplant. Het 5de en 6de leerjaar zag hun sneeuwklassen in het water vallen, maar kreeg dan ook het goede nieuws te horen dat ze eind mei op bosklassen gaan en daar allerlei sportieve activiteiten zullen doen met -hopelijk- goed weer als extra sausje! Ondertussen hebben de jongste kleuters samen met juf Yasmina en juf Iris afvalhout uit de schoolkelder genomen om samen een voedselhuisje voor de vogels te timmeren!

Verder vonden we ook nog de tijd om een hele week lang Carnavaleske dagen te organiseren, wat ons alvast heel wat blije gezichten opleverde bij zowel leerkrachten, leerlingen als ouders. Daarnaast werden er volop lekkere pannenkoeken gebakken en zijn we stilletjesaan aan het toewerken naar een moment waarop we de ouders weer kunnen uitnodigen op school. De eerste rondleidingen voor geïnteresseerde ouders zijn ook al van start gegaan en we wachten reikhalzend op nieuws over onze nieuwbouw die er nu toch echt zit aan te komen en de nieuwe containers die ons hiervoor beloofd werden om onze verhuis goed te kunnen voorbereiden. 

Het 4de leerjaar beleefde een moeilijke tijd met Juf Lucia die dichter bij huis ging werken en Juf Elien die het tijdelijk alleen moest zien te redden. We hebben daar echter een oplossing gevonden door meester Kenny en meester Peter vanaf deze Krokusvakantie vast in te roosteren als ondersteuning in het 4de leerjaar. Dit zorgt er ook voor dat de zorg voor het 3de leerjaar vanaf nu wordt opgevangen door Juf Marijke en Juf Sophie.Dat wordt vast een goede afsluiter van dit schooljaar!

Voorts hadden de kinderen van het 1ste leerjaar nog een hele belangrijke dag op woensdag 16 februari. Geloof het of niet, maar de kinderen van het eerste leerjaar kennen nu alle letters. Daarom verdienden ze een knallend letterfeest. Deze 25 kanjers zijn klaar om de wondere wereld van boeken en verhalen te gaan ontdekken.

Om af te sluiten, wil ik graag iedere ouder vragen goed na te denken of jullie ermee akkoord gaan dat jullie kind(eren) eventueel herkenbaar in beeld worden gebracht op een promotiefilm. Omdat we merken dat ouders vaak niet echt (meer) weten hoe zo’n school eigenlijk werkt of hoe het er bij ons specifiek aan toe gaat, gaan 2 studenten van de Sint-Lucas Kunstschool een dag opnames komen doen op onze school. Dit gebeurt waarschijnlijk in de week van 15 maart. Zodra de datum vaststaat komt er nog een communicatie. 

Als jullie niet willen dat jullie kind herkenbaar in beeld komt, gelieve dit dan te melden aan de klastitularis via mail vóór maandag 07/03/22. Op die manier houden zij een lijstje bij en zorgen we ervoor dat dit gerespecteerd wordt. We hebben ook ouders nodig die graag gefilmd worden(bv: afscheid nemen aan de schoolpoort, even staan praten buiten, iets vertellen over de school), dus als jullie kandidaat zijn ook graag een seintje via mail! 

Rest er mij niets anders dan jullie allemaal een deugddoende, zorgvrije Krokusvakantie te wensen.

Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑